Selecteer een pagina

We werken vaak met de cruisecontrol aan. Lekker makkelijk. Vooral tijdens saaie en eentonige klussen. We zijn gewoontedieren: wat werkt, dat werkt. Veranderen is voor anderen, want veranderen betekent iets anders doen. Dat is vermoeiend, lastig en niet leuk. We cruisen liever door op de ingeslagen weg.

En dat terwijl ons werk vraagt om flexibiliteit, creativiteit en natuurlijk het onvermijdelijke out-of-the-box-denken. Ik denk altijd, dan moet je wel eerst weten wat er in-the-box zit. Of nog specifieker in jouw box. Dus eerst in-your-box-denken.

Waaraan beleef ik plezier in mijn werk? Om die vraag te kunnen beantwoorden moet de cruisecontrol uit. Even stilstaan bij wat jij zelf wilt. Stevig nadenken in je comfortzone. Pas daarna kun je een volgende afslag nemen. Bijvoorbeeld de afslag werkplezier.

Pin It on Pinterest

Share This